Älvsjökyrkan Studier & kultur RPG Hemgrupp Språkcafé på svenska Equmenia Körsång Scout FREDA 12+ Rollspel Just nu i Equmenia Älvsjö

Just nu i Equmenia Älvsjö

Rollspel i Minecraft

Vi spelar rollspel i Minecraft varje måndagskväll på datorer hemifrån.

I vanliga fall har vi rollspel i Älvsjökyrkan. I våra spelgrupper har vi både barn från 8 år och upp till tonåringar och vuxna men på grund av pandemin så kör vi rollspel digitalt just nu.

Min grupp spelar rollspel i Minecraft. Vi spelar fantasyäventyret "Slottet i Taravell". Jag är så fascinerad av hur duktiga de är på att bygga med detaljer, både barn och vuxna och hur spännande det är att vandra omkring i slotten på upptäcksfärd. Om man inte aktar sig när man äter middag så kan man komma åt en knapp och trilla ner i en hemlig lönngång och hamna i fängelsehålan. Det är också spännande att utforska minecraft genom rollspel.

"En helt ny värld och ett nytt pedagogiskt sätt. Det är så kul" säger Maria Rönnedal som är spelledare!

Minecraft1.png

Minecrtaft2.png