Scout

scout

Välkommen till Equmeniascout Älvsjö

Varje torsdag träffas vi i Älvsjökyrkans lokaler på Långbrodalsvägen 46. Vi lär oss mycket om sånt som är bra att veta. Karta och kompass, lite knopar och hur man får ett tält att stå upp även när det blåser... men det är inte bara scoutiga saker vi gör, ibland åker vi och badar, eller så bakar vi.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder säger man ibland och det kan stämma! Vi har gått på spårning i både regn och sol.

Hajk

Varje termin åker vi på hajk. Då kan det hända att vi sover i vindskydd. Är det sent på hösten kan det hända att vi sover i en stuga. Det är kul att laga all mat över öppen eld.

Sommarläger

På somrarna brukar vi åka på läger. Då sover vi i tält, bygger egna spisar som vi lagar all mat på och gör bord som vi kan sitta och äta vid. På dagarna badar vi, går på spårningar och pysslar med en massa andra saker. Kvällarna avslutas med lägerbål och det brukar vara dagens (kvällens) höjdpunkt. Sånger, sketcher, rop, roliga historier och mycket mer gör att man inte alls vill gå och lägga sig när man borde.

Åldersindelning

Spåraren (åk 1-3) har fått upp spåret på något nytt och vågar sig utanför sin hemmiljö med stort mod och upptäckarglädje. Ordet visar på viljan att upptäcka spåret och finna äventyret.

Upptäckare (åk 4-6) För upptäckarna öppnar sig nya möjligheter och tillsammans löser de alla problem. Namnet spelar på äventyrslust och vilja att utforska den yttre och inre världen.

Äventyrarna (åk 6-9) utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras instats. Ordet speglar strapatsern och spänningen på färden.

Utmanaren (G1-G3) ifrågasätter och ställs inför större uppgifter i ett allt tydligare internationellt sammanhang. Namnet fokuserar både på att individen och gruppen utmanas på olika plan och att man själv utmanar omvärlden.

Roverscouten (19-25 år) vandrar vidare utåt och bortåt genom att söka egna projekt och stötta andra i deras utveckling. Namnet är valt med hänsyn både till dess betydelse och för att poängtera de ökade internationella möjligheterna, genom att Rover är ett etablerat internationellt begrepp.

Torsdagar kl 18.30-20.00 i Älvsjökyrkan (ingång från baksidan).
Se separata program per patrull

Medlemsavgifter

Medlems- och aktivitetsavgift uppgår till 200 ​kr per termin för scout- och kör-verksamheten

De första inbetalade 100 kr under ett år anses vara medlemsavgift och medlemskapet gäller helt kalenderår. Avgiften betalas in på PlusGiro: Equmenia Älvsjö 35 54 03-7

Vi välkomnar nya och gamla scouter

Kontakta oss på scout@alvsjokyrkan.se om du är ny och vill börja så berättar vi mer.

VÄLKOMMEN!

equmeniascout

www.scouterna.se

©2017 Älvsjökyrkan. Långbrodalsvägen 46, 125 32 Älvsjö Tel. 08-647 12 60, webmaster@alvsjokyrkan.se