Två händer framför ett träd bildar ett hjärta.

Lediga jobb

Älvsjökyrkan söker pastor och föreståndare 75 – 100 %

Tillträde i början av 2024 eller efter överenskommelse

Vill du bli pastor i en aktiv församling i Älvsjö?

Vi är och vill vara en öppen kyrka för de som bor i Älvsjö med omnejd. Vår stadsdel växer och Älvsjökyrkan finns mitt i området.

Älvsjökyrkan vill erbjuda en gemenskap där vi får ta plats och ge plats år varandra utifrån de vi är. Vi vill gå djupare genom att växa i en tro som rymmer våra frågor om tro och tvivel. Vi vill ge vidare och dela vår tro med andra i ord och handling.

Vi är ca 90 medlemmar i församlingen och har en barn- och ungdomsförening Equmenia Älvsjö. Vi når betydligt fler genom alla som regelbundet deltar i vår verksamhet. Vi har bl.a. språkcafé, RPG, kyrkokör, barnkörer, rollspel- och gaminggrupp samt fredagshäng för olika åldrar. Kulturskolan och Seniorhälsan hyr lokaler i kyrkan och församlingen har ett rikt musikliv.

Vi samtalar just nu om hur vi vill utveckla vår församling och hur vi ska satsa framåt. Vi söker därför en pastor som vill driva detta tillsammans med oss. Vi söker dig som är inlyssnande och nyskapande, som vill arbeta med relationer både utåtriktat och i församlingen. Gudstjänster, samtalsgrupper, själavård och andlig fördjupning är centrala delar i tjänsten. Du kommer arbeta tillsammans med vår deltidsanställda diakon.

Vi vill att du är ordinerad pastor i Equmeniakyrkan.

För mer information om tjänsten kontakta någon av församlingens två ordförande:

Margareta Smedberg Andersson, margareta.smedberg.a@gmail.com, 073-595 52 17

Sara Sjöblom, musik@alvsjokyrkan.se

För mer information om församlingen se www.alvsjokyrkan.se

Ansökan sänds så snart som möjligt till

margareta.smedberg.a@gmail.com


För närvarande har vi inga fler lediga jobb. Välkommen tillbaka, Älvsjökyrkan kan behöva dig i framtiden!