Två händer framför ett träd bildar ett hjärta.

Lediga jobb

Älvsjökyrkan söker pastor och föreståndare 75 – 100 %

Vill du bli pastor i en aktiv församling i Älvsjö?

Vi är och vill vara en öppen kyrka för de som bor i Älvsjö med omnejd. Vår stadsdel växer och förtätas och Älvsjökyrkan finns mitt i området. Församlingen söker nya vägar för att uttrycka vad det betyder att vara församling idag.

Viktiga inriktningar för vår församling är:

• Växt och fördjupning genom gudstjänster, samtal och omsorgsgrupper
  • En levande kraft i samhället genom barn och ungdomsarbete, diakonalt arbete för äldre och språkcafé för nya svenskar. Vi tillhör också nätverket grön kyrka.
  • Fördjupad enhet genom ekumeniskt samarbete med Brännkyrka församling och andra församlingar inom söderort.

Vi är ca 90 medlemmar i församlingen och har också en barn- och ungdomsförening: Equmenia Älvsjö. Vår kontaktyta är betydligt större genom alla som regelbundet deltar i vår verksamhet. Kulturskolan hyr lokaler i kyrkan och församlingen har också ett rikt musikliv.

Vi har idag motsvarande 1,25 tjänst fördelad på pastor och församlingsassistent, samt en timarvoderad vaktmästartjänst. Övriga uppgifter görs av ideella krafter.

Vår pastor och föreståndare går vidare till en annan tjänst efter årsskiftet och vi söker nu en ny pastor.  Vi söker en person som är inlyssnande, men också nyskapande, som arbetar med relationer både i församlingen och till nya människor och som vill fortsätta arbetet med andlig fördjupning och församlingsutveckling.

Vi vill att du är ordinerad pastor i Equmeniakyrkan och gärna har några års erfarenhet av församlingsarbete.

Tillträde i januari 2023 eller efter överenskommelse. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras, vi tänker oss 75-100 %.

För mer information om tjänsten kontakta: Margareta Smedberg Andersson, ordförande i församlingen, tel. 073-595 52 17.

Ansökan sänds så snart som möjligt, men senast den 1 oktober till margareta.smedberg.a@gmail.com

För närvarande har vi inga fler lediga jobb. Välkommen tillbaka, Älvsjökyrkan kan behöva dig i framtiden!